ΒΙΠΕ Ηρακλείου

71601 Νέα Αλικαρνασσός

Παγοβολή

αποτελεσµατική

ασφαλής

οικολογική

µη τοξική

µη λειαντική

αποτελεσµατική

ασφαλής

οικολογική

µη τοξική

µη λειαντική

µη αγώγιµη

στεγνή

άοσµη

αντιβακτηριακή

χωρίς απόβλητα

µη αγώγιµη

στεγνή

άοσµη

αντιβακτηριακή

χωρίς απόβλητα

σύγχρονη µέθοδος καθαρισµού επιφανειών!

Πως λειτουργεί:

Κινητική ενέργεια

Σφαιρίδια ξηρού πάγου προσκρούουν πάνω στη ρυπασµένη επιφάνεια µε εξαιρετικά µεγάλη ταχύτητα

Θερµικό σόκ

Τα σωµατίδια της ρύπανσης γίνονται εύθραυστα λόγω της ισχυρής ψύξης και µε την πίεση του αέρα αποκολλώνται από την επιφάνεια.

Εξάχνωση

Μετά την επαφή µε την επιφάνεια ο ξηρός πάγος αεριοποιείται χωρίς υπολείµµατα. Η επιφάνεια είναι καθαρή.

Εφαρμογές

Μηχανολογικός, ηλεκτρολογικός και υδραυλικός εξοπλισµός

Καθαρισµός όλων των µηχανών παραγωγής, µεταλλικών, πλαστικών, ηλεκτρικών εξαρτηµάτων και των καλουπιών χύτευσης κ.ά. Ταχύτερη διαδικασία καθαρισµού, χωρίς αποσυναρµολόγηση.

Αυτοκίνητο

Καθαρισµός κινητήρων, εξαρτηµάτων από µέταλλο ή πλαστικό. υδραυλικών ή ηλεκτρικών εξαρτηµάτων, τροχών και ζαντών µε επαναφορά σχεδόν στην αρχική τους κατάσταση.


Βιοµηχανία τροφίµων

Ασφαλής καθαρισµός κλιβάνων και εξαρτηµάτων για την αφαίρεση υπολειµµάτων τροφίµων, λιπών, ρύπων και άλλων υπολειµµάτων για την πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων και τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας τροφίµων.

Βιοµηχανία εκτυπώσεων

Καθαρισµός κυλίνδρων και µηχανηµάτων από ξηρά λίπη, µελάνια και σκόνη χαρτιού, χωρις βλάβες στις επιφάνειες, χωρίς αποσυναρµολόγηση, χωρίς χηµικά.Γιατί παγοβολή

Η ανάγκη να µην υπάρχουν καθυστερήσεις στην παραγωγή, να τηρούνται αυστηρές προδιαγραφές για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των εργαζοµένων κατά τον καθαρισµό και τη συντήρηση του τεχνολογικού εξοπλισµού κάνει την παγοβολή την ιδανική επιλογή. Άλλες µέθοδοι καθαρισµού έχουν σοβαρά µειονεκτήµατα:

Ο καθαρισµός µε τοξικούς διαλύτες, όπως οι αλογονωµένοι υδρογονάνθρακες κ.ά., έχει ως τοξικά υγρά ή πτητικά υπολείµµατα µε δυσµενείς επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον, γι αυτό υπάρχουν αρκετοί νοµικοί περιορισµοί.

Ο καθαρισµός µε εκτόξευση σφαιριδίων (υάλου, πλαστικού) καταστρέφει τις επιφάνειες και και µειώνει τη διάρκεια ζωής των εξαρτηµάτων. Τα υπολείµµατα της διαδικασίας µπορεί να δηµιουργήσουν σοβαρά προβλήµατα στην παραγωγή.

Ο καθαρισµός µε νερό σε υψηλή πίεση καταστρέφει επίσης τις επιφάνειες, δεν είναι κατάλληλος για ηλεκτρικά συστήµατα και γενικά χώρους και αντικείµενα ευαίσθητα στη υγρασία και απαιτεί πολύς χρόνος για το στέγνωµα των χώρων και των επιφανειών.

Παγοβολή
Χηµικά
Υαλοβολή
Υδροβολή
Επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον
Νοµικοί περιορισµοί για την µέθοδο
Βλάβη στις επιφάνειες
Δευτερογενή απόβλητα
Καθαρισµός ηλεκτρικών εγκαταστάσεων
Τα πλεονεκτήµατα της παγοβολής σε σχέση µε τις συµβατικές µεθόδους καθαρισµού επιφανειών είναι αδιαµφισβήτητα και εντυπωσιακά, γεγονός που κάνει τη µέθοδο κατάλληλη για πολύ µεγαλύτερο φάσµα εφαρµογών χωρίς κίνδυνο για την υγεία των εργαζοµένων και χωρίς περιβαλλοντικούς περιορισµούς. Ο καθαρισµός µπορεί να γίνει επιτόπου, χωρίς µεταφορά των αντικειµένων και χωρίς αποσυναρµολόγηση ή κάλυψη άλλων επιφανειών. Μπορεί να είναι ήπιος όπως το ξεσκόνισµα κάπνας από βιβλία ή επιθετικός όπως η αφαίρεση αλάτων από µηχανήµατα.

Περισσότερες εφαρμογές

Μνηµεία, έργα τέχνης

Καθαρισµός αποκατάστασης ιστορικών κτιρίων, κατασκευών, αγαλµάτων κ.ά. µε αφαίρεση στρώσεων χρώµατος, άνθρακα, ρύπανσης, καπνιάς από πυρκαγιά, µυκήτων και πολλών άλλων ρύπων. Αποµάκρυνση της ρύπανσης, χωρίς βλάβες στις επιφάνειες.

Κτίρια, κατασκευές

Καθαρισµός επιφανειών κτιρίων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, χωρίς τον κίνδυνο υγρασίας, αποδοτικά, χωρίς ανάγκη κάλυψης των ευαίσθητων γειτονικών επιφανειών, χωρίς δευτερογενή τοξικά απόβλητα

Ναυπηγική

Καθαρισµός χωρίς ζηµιές στις µεταλλικές, πλαστικές ή ξύλινες επιφάνειες σε µικρά σκάφη αναψυχής έως µεγάλα εµπορικά σκάφη. Μειωµένος χρόνος εργασίας, µειωµένο κόστος και καµία ζηµιά στα κύτη που προκαλούνται από τροχούς λείανσης ή αµµοβολή.

Χίλιες εφαρµογές

Η παγοβολή µπορεί να χρησιµοποιηθεί για καθαρισµό επιφανειών σε ένα ευρύ φάσµα εφαρµογών σε διαφορετικά σχήµατα και επιφάνειες αποτελούµενες από σκυρόδεµα, µάρµαρα, πλακάκια, ξύλο, πλαστικό, µέταλλο, υφάσµατα, γυαλί και ευαίσθητα ηλεκτρονικά.

Η µέθοδος καθαρισµού µε παγοβολή, είναι αποτελεσµατική, αποδοτική, ασφαλής, οικονοµική, ευγενική µε τα υλικά των επιφανειών και φιλική προς το περιβάλλον. Είναι κατάλληλη για όλες τις επιφάνειες: µέταλλο, ξύλο, σκυρόδεµα, γυαλί ή υφάσµατα. Ο ξηρός πάγος που χρησιµοποιείται στην παγοβολή είναι διοξείδιο του άνθρακα (CO ) σε θερµοκρασία -79°C. Η 2 διαδικασία είναι µη λειαντική, µη τοξική, άοσµη και µη αγώγιµη. Δεν χρησιµοποιεί χηµικά, ούτε παράγει δευτερεύοντα απόβλητα. Δεν χρειάζεται αποσυναρµολόγηση του εξοπλισµού εξοικονοµώντας έτσι χρόνο και χρήµα. Αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων, σταµατά την ανάπτυξη µυκήτων και µειώνει την παρουσία άλλων µολυσµατικών ουσιών.
Καλάθι αγορών