ΒΙΠΕ Ηρακλείου

71601 Νέα Αλικαρνασσός

Επανέλενχος - Αναγόμωση πυροσβεστήρα

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται από το 1991 στην πυροπροστασία με άδεια λειτουργίας ως κέντρου επανελέγχου για αναγόμωση πυροσβεστήρων και ως κέντρο επανελέγχου δοχείων πίεσης με ραφή και άνευ ραφής με πιστοποίηση αρμοδίων ατόμων.

  • Αρ. Πιστοποίησης Αναγνωρισμένης Εταιρείας: AE-C- 0195D/17 (pdf 1)
  • Αρ. Πιστοποίησης Αρμοδίου ατόμου: PR-C-225 (pdf 2a,b)
  • ΑρΠρ. Κανονισμού λειτουργίας κέντρου ελέγχου φιαλών :33350/ΔΤΒΝ 532, 21/06/17(pdf 3)
  • Αρ. Πιστοποιητικού έγκρισης συστήματος ποιότητας σύμφωνα με ΑDR: KEFTRED/A-C-013B/15(pdf4)
Οι πυροσβεστήρες έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων τύπων πυρκαγιάς. Υπάρχουν έξι διαφορετικές κατηγορίες πυρκαγιάς και αρκετοί διαφορετικοί τύποι πυροσβεστήρων.
Κατηγορίες πυρκαγίας
Κατηγορία ΑΠυρκαγιές που αφορούν στερεά υλικά όπως ξύλο, χαρτί ή υφάσματα.
Κατηγορία ΒΠυρκαγιές που περιλαμβάνουν εύφλεκτα υγρά όπως βενζίνη, ντίζελ ή λάδια.
Κατηγορία ΓΠυρκαγιές που περιλαμβάνουν αέρια.
Κατηγορία ΔΠυρκαγιές που αφορούν μέταλλα.
Κατηγορία ΕΠυρκαγιές με ενεργό ηλεκτρικό εξοπλισμό.
Κατηγορία ΖΠυρκαγιές που περιλαμβάνουν μαγειρικά λάδια, όπως σε φριτέζες με βαθιά λιπαρά.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ ΝΕΡΟΥ

Οι πυροσβεστήρες νερού είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για την καταπολέμηση των πυρκαγιών κατηγορίας Α, εκείνων που τροφοδοτούνται από στερεά υλικά όπως χαρτί, ξύλο και υφάσματα.

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι πυροσβεστήρων νερού: εκτόξευση νερού, ψεκασμός νερού, νερό με πρόσθετα και ομίχλη νερού ή ομίχλη.

Οι πυροσβεστήρες εκτόξευσης νερού λειτουργούν ψεκάζοντας ένα πίδακα νερού στα υλικά που καίγονται, ψύχοντάς τα και αποτρέποντας την αναφλέξεις. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ηλεκτροφόρο εξοπλισμό.
Οι πυροσβεστήρες ψεκασμού νερού χρησιμοποιούν ένα πολύ λεπτό ψεκασμό σταγονιδίων νερού, κάθε σταγόνα περιβάλλεται από αέρα που δεν είναι αγώγιμο. Οι περισσότεροι πυροσβεστήρες ψεκασμού νερού διαθέτουν έγκριση διηλεκτρικής δοκιμής 35 kV που σημαίνει ότι έχουν δοκιμαστεί σε ηλεκτρική πηγή 35.000 Volt στο ένα μέτρο.
Οι πυροσβεστήρες νερού με πρόσθετα είναι πυροσβεστήρες νερού με προσθήκη αφριστικών χημικών. Το νερό χάνει τη φυσική του επιφανειακή τάση που σημαίνει ότι μπορεί να εμποτιστεί στα υλικά που καίγονται πιο αποτελεσματικά. Η προσθήκη των χημικών ουσιών στο νερό σημαίνει ότι ένας μικρότερος πυροσβεστήρας μπορεί να παράγει τον ίδιο βαθμό πυρκαγιάς με έναν μεγαλύτερο πυροσβεστήρα μόνο με νερό.
Οι πυροσβεστήρες ομίχλης νερού ή ομίχλης εφαρμόζουν νερό με τη μορφή ομίχλης ή ομίχλης, τα σταγονίδια είναι πολύ μικρότερα από αυτά από τον πυροσβεστήρα ψεκασμού νερού. Όσο μικρότερο είναι το σταγονίδιο, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνειά του σε σχέση με το μέγεθός του, τόσο πιο γρήγορα εξατμίζεται το σταγονίδιο που απορροφά τη θερμική ενέργεια πιο γρήγορα. Το μειονέκτημα είναι ότι όσο μικρότερο είναι το σταγονίδιο τόσο λιγότερο ζυγίζει και επομένως τόσο λιγότερο ισχυρό είναι το σύννεφο νερού.
Όλοι οι πυροσβεστήρες νερού έχουν κόκκινη ετικέτα.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΦΡΟΥ

Οι πυροσβεστήρες αφρού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πυρκαγιές κατηγορίας Α και Β. Είναι πιο κατάλληλοι για την κατάσβεση πυρκαγιών υγρών όπως η βενζίνη ή το ντίζελ και είναι πιο ευέλικτοι από τους πυροσβεστήρες με πίδακα νερού, επειδή μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε στερεά όπως το ξύλο και το χαρτί. Ο αφρός σβήνει τις υγρές πυρκαγιές στεγανοποιώντας την επιφάνεια του υγρού, εμποδίζοντας τους εύφλεκτους ατμούς να φτάσουν στον αέρα και να εξαφανίσουν τη φωτιά του καυσίμου. Δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε πυρκαγιές υγρών ελεύθερης ροής.

Οι πυροσβεστήρες αφρού έχουν ετικέτα κρέμας.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ ΣΚΟΝΗΣ

Οι πυροσβεστήρες σκόνης είναι ένας καλός πυροσβεστήρας πολλαπλών χρήσεων επειδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πυρκαγιές κατηγορίας Α, Β και Γ. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε πυρκαγιές που αφορούν ηλεκτρικό εξοπλισμό, ωστόσο, δεν ψύχουν τη φωτιά ώστε να μπορεί να αναφλεγεί. Οι πυροσβεστήρες σκόνης μπορούν επίσης να προκαλέσουν απώλεια ορατότητας και μπορεί να δημιουργήσουν αναπνευστικά προβλήματα. Δεν συνιστώνται γενικά για χρήση εντός κτιρίων εκτός εάν δεν υπάρχει καμία απολύτως εναλλακτική.

Οι πυροσβεστήρες σκόνης έχουν μπλε ετικέτα.

Πυροσβεστήρες διοξειδίου του άνθρακα (CO2)
Οι πυροσβεστήρες CO2 είναι ιδανικοί για χώρους με πολύ ηλεκτρικό εξοπλισμό, όπως γραφεία ή δωμάτια διακομιστών, επειδή είναι ασφαλείς για χρήση σε πυρκαγιές που περιλαμβάνουν ηλεκτρικές συσκευές. Οι πυροσβεστήρες διοξειδίου του άνθρακα δεν αφήνουν κανένα υπόλειμμα, σε αντίθεση με έναν πυροσβεστήρα αφρού. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε πυρκαγιές κατηγορίας Β, εκείνες που περιλαμβάνουν εύφλεκτα υγρά όπως παραφίνη ή βενζίνη. Οι πυροσβεστήρες CO2 λειτουργούν καταπνίγοντας τη φωτιά και διακόπτοντας την παροχή αέρα.

Οι πυροσβεστήρες διοξειδίου του άνθρακα (CO2) έχουν μαύρη ετικέτα.

ΥΓΡΟ ΧΗΜΙΚΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΙΑ

Οι πυροσβεστήρες υγρών χημικών είναι κατάλληλοι για χρήση σε πυρκαγιές κατηγορίας F που περιλαμβάνουν μαγειρικά έλαια και λίπη, όπως λαρδί, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο και βούτυρο. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά, όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Η υγρή χημική ουσία εξαφανίζει γρήγορα τις φλόγες, ψύχει το αναμμένο λάδι και αντιδρά χημικά για να σχηματίσει ένα διάλυμα που μοιάζει με σαπούνι, σφραγίζοντας την επιφάνεια και αποτρέποντας την επανανάφλεξη. Αν και έχουν σχεδιαστεί κυρίως για χρήση σε φωτιές κατηγορίας F, μαγειρικά λάδια και φριτέζες με λίπος. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε πυρκαγιές κατηγορίας Α (ξύλο, χαρτί και υφάσματα) και πυρκαγιές κατηγορίας Β (εύφλεκτα υγρά).

Οι πυροσβεστήρες υγρών χημικών έχουν κίτρινη ετικέτα.

Καλάθι αγορών