ΒΙΠΕ Ηρακλείου

71601 Νέα Αλικαρνασσός

Εφαρμογές ξηρού πάγου

Οικιακή χρήση

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Βιομηχανική χρήση

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Παγοβολή

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Αποστολή τροφίμων

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Camping / Ιστιοπλοΐα

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Βιομηχανική χρήση

Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο για να καθαρίσετε στενούς χώρους που δεν είναι προσβάσιμοι, όπως αγωγοί και σωλήνες στο εργοστάσιο ή την εγκατάστασή σας χωρίς να τερματίσετε τη λειτουργία;

Όταν CO 2 προστίθεται σε καθαρό νερό. θα κάνει ανθρακούχο μεταλλικό νερό. Το CO 2 χρησιμοποιείται εκτενώς σε όλο τον κόσμο στη βιομηχανία ποτών για την παρασκευή σόδας.

Η χαμηλή θερμοκρασία του επιβραδύνει ή σταματά ορισμένες χημικές αντιδράσεις. Χρησιμοποιείται για την αποθήκευση και αποστολή ειδικών συγκολλητικών. Είναι επίσης ένας παράγοντας εξουδετέρωσης για τα αλκάλια.
Γιατροί, για να παγώσετε το δέρμα για την αφαίρεση των κονδυλωμάτων, χρησιμοποιήστε ξηρό πάγο ή υγρό άζωτο. Πολλά ιατρικά γραφεία αποστέλλουν βιολογικά δείγματα σε ξηρό πάγο για εργαστηριακή δοκιμή ή περαιτέρω επεξεργασία. Ο ξηρός πάγος χρησιμοποιείται επίσης για τη διατήρηση του μυελού των οστών παγωμένο κατά την αποστολή του.
Ο ξηρός πάγος χρησιμοποιείται στα κοιτάσματα πετρελαίου εδώ και χρόνια για τον καθαρισμό του πυθμένα των δεξαμενών. Όταν συσσωρεύεται παραφίνη, λάσπη κ.λπ., προστίθεται μια χημική ουσία μαζί με ξηρό πάγο για να κυλήσει (ανακατευτεί) ο πυθμένας της δεξαμενής. Αυτό διασπά τα υγρά και διαχωρίζει το νερό από το λάδι σε μείγματα παραφίνης, έτσι ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί το νερό και να εξοικονομηθεί το λάδι». Το υγρό CO 2 χρησιμοποιείται επίσης για τη διάσπαση και την αύξηση της ροής πετρελαίου σε πηγάδια. Χρησιμοποιείται επίσης ευρέως για τον καθαρισμό του εξοπλισμού γεώτρησης, καθώς η χαμηλή θερμοκρασία θα εκτινάξει καθαρό λάδι και λάσπη γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο.
Ο ξηρός πάγος θα συρρικνώσει το μέταλλο για να γλιστρήσει στα μανίκια, τους δακτυλίους ή τα ρουλεμάν. Προσθέστε ξηρό πάγο σε ένα λουτρό 90% καθαρού αλκοόλ για να δημιουργήσετε ένα κρύο υγρό κοντά στους -109,3°F. που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν υγρό άζωτο.

Αποστολή με ξηρό πάγο

Από κατεψυγμένα λαζάνια μέχρι σοκολάτες – από ανθρώπινο ιστό μέχρι συνταγογραφούμενα φάρμακα – όλο και περισσότερα προϊόντα αποστέλλονται σε ψυγείο ή κατεψυγμένα.
Χρησιμοποιήστε το Dry Ice για την αποστολή κατεψυγμένων προϊόντων καθώς ο ξηρός πάγος θα παγώσει τα πάντα στο κουτί αποστολής. Ένας συνδυασμός με ξηρό πάγο και παγοκύστη θα παρατείνει τον χρόνο αποστολής κατά αρκετές ημέρες, εάν τα αποτελούμενα τροφιμά μπορούν να καταψυχθούν ή να αποψυχθούν για μικρό χρονικό διάστημα.
Τοποθετήστε ξηρό πάγο και παγοκύστη και το προϊόν όσο πιο κοντά γίνεται με τον ξηρό πάγο από πάνω. Γεμίστε τον κενό χώρο με εφημερίδες, φελιζόλ ή τα πιο πρόσφατα πακέτα με φυσαλίδες, καθώς οποιοσδήποτε «νεκρός χώρος» θα κάνει τον ξηρό πάγο να εξαχνωθεί πιο γρήγορα.
  • Φροντίστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα με τις αεροπορικές εταιρείες για να δείτε τις διαδικασίες και τους κανονισμούς τους σχετικά με τον ξηρό πάγο. Οι περισσότεροι θα επιτρέψουν έως και 5,5 κιλά ξηρού πάγου.
  • ΕΞΑΧΝΩΣΗ ΞΗΡΟΥ ΠΑΓΟΥ (Ο ξηρός πάγος αλλάζει από στερεό σε αέριο.) Ο ρυθμός θα ποικίλλει ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία, την πίεση του αέρα (Θα εξαχνωθεί πιο γρήγορα σε ένα αεροπλάνο με χαμηλότερη πίεση αέρα) και την απόδοση μόνωσης. Όσο περισσότερο ξηρό πάγο έχετε αποθηκεύσει στο δοχείο, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει. Στους -109°F ή -78°C, ο ξηρός πάγος θα παγώσει και θα κρατήσει παγωμένα τα πάντα μέσα στο δοχείο. Αυτά τα βαθιά κατεψυγμένα αντικείμενα θα χρειαστούν χρόνο για να ξεπαγώσουν αφού φύγει ο ξηρός πάγος.
  • ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ Οι εμπορικοί αποστολείς ευπαθών προϊόντων χρησιμοποιούν μερικές φορές ξηρό πάγο για μη κατεψυγμένα εμπορεύματα. Ο ξηρός πάγος δίνει πάνω από διπλάσια ενέργεια ψύξης ανά κιλό βάρους και τρεις φορές ανά όγκο κανονικού πάγου νερού (H 2 O). Ως εκ τούτου, συχνά αναμιγνύεται με κανονικό πάγο για εξοικονόμηση βάρους αποστολής και επέκταση της ενέργειας ψύξης του πάγου νερού. Μερικές φορές ο ξηρός πάγος παρασκευάζεται επί τόπου από υγρό CO 2 . Το προκύπτον χιόνι ξηρού πάγου συσκευασμένο στην κορυφή ενός εμπορευματοκιβωτίου προσφέρει εκτεταμένη ψύξη χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό ψύξης.

Οικιακή χρήση

Ο παγωμένος, ξηρός πάγος θα συμπυκνώσει το μέταλλο και θα συρρικνώσει τα μικρά βαθουλώματα. Τοποθετήστε τον ξηρό πάγο στο εσωτερικό του βαθουλώματος, εάν είναι δυνατόν , χρησιμοποιώντας βαριά γάντια. Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε στο εσωτερικό κοίλο τμήμα του βαθουλώματος, κρατήστε τον ξηρό πάγο έτσι ώστε μια γωνία να χωράει στο κάτω χαμηλότερο τμήμα του βαθουλώματος με κρατήρα. Συνεχίστε να πιέζετε τον ξηρό πάγο μέχρι να παγώσει το μέταλλο τουλάχιστον 2 ίντσες πέρα από το βαθούλωμα. Αφήστε το μέταλλο να ζεσταθεί (στον ήλιο είναι το καλύτερο) και επαναλάβετε τη διαδικασία. Μερικές φορές το βαθούλωμα θα βγει τέλεια. Διαφορετικά, θα μειώσει αισθητά το βαθούλωμα. Το τσακισμένο μέταλλο θα εξακολουθεί να δείχνει τη γραμμή πτυχής, αλλά το βαθούλωμα θα είναι λιγότερο έντονο. Δεν έχω δει καμία ζημιά στο χρώμα, αλλά μπορεί να ξεφλουδίσει αν σπάσει.
Ο παγωμένος, ξηρός πάγος θα συμπυκνώσει το μέταλλο και θα συρρικνώσει τα μικρά βαθουλώματα. Τοποθετήστε τον ξηρό πάγο στο εσωτερικό του βαθουλώματος, εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιώντας βαριά γάντια. Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε στο εσωτερικό κοίλο τμήμα του βαθουλώματος, κρατήστε τον ξηρό πάγο έτσι ώστε μια γωνία να χωράει στο κάτω χαμηλότερο τμήμα του βαθουλώματος με κρατήρα. Συνεχίστε να πιέζετε τον ξηρό πάγο μέχρι να παγώσει το μέταλλο τουλάχιστον 2 ίντσες πέρα ​​από το βαθούλωμα. Αφήστε το μέταλλο να ζεσταθεί (στον ήλιο είναι το καλύτερο) και επαναλάβετε τη διαδικασία. Μερικές φορές το βαθούλωμα θα βγει τέλεια. Διαφορετικά, θα μειώσει αισθητά το βαθούλωμα. Το τσακισμένο μέταλλο θα εξακολουθεί να δείχνει τη γραμμή πτυχής, αλλά το βαθούλωμα θα είναι λιγότερο έντονο. Δεν έχω δει καμία ζημιά στο χρώμα, αλλά μπορεί να ξεφλουδίσει αν σπάσει.
Οδηγίες για την αφαίρεση πλακιδίων δαπέδου Ο ξηρός πάγος θα χαλαρώσει τα πλακάκια δαπέδου παγώνοντάς τα και ελαφρώς συρρικνώνοντάς τα, σπάζοντας τον δεσμό της κόλλας και επιτρέποντας την ευκολότερη αφαίρεση. Τοποθετήστε τα κομμάτια ξηρού πάγου στο κέντρο του πλακιδίου και περιμένετε μέχρι να παγώσει. Εάν δεν έχει σκάσει, ελαφρύ χτύπημα με ένα σφυρί ή αδιάκριτα με ένα κατσαβίδι θα επιτρέψει να το σηκώσετε εύκολα. Είναι ιδανικό για την αφαίρεση μερικών πλακιδίων που χρειάζονται αντικατάσταση.
Η τοποθέτηση ξηρού πάγου στο κάτω μέρος ενός δοχείου αποθήκευσης ξηρών τροφίμων είναι ένας οικονομικός τρόπος για τον υποκαπνισμό και την αποθήκευση ξηρών προϊόντων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βεβαιωθείτε ότι ο ξηρός πάγος δεν καλύπτεται από παγετό, καθώς αυτό θα προσθέσει υγρασία. Βάλτε ένα τέταρτο έως μισό κιλό ξηρού πάγου ανά δοχείο αποθήκευσης πέντε γαλονιών στον πάτο και στη συνέχεια ρίξτε την ξηρή τροφή. Καθώς ο ξηρός πάγος εξαχνώνεται, αντικαθιστά το οξυγόνο στο δοχείο με CO2. Αφήστε το καπάκι ανοιχτό αλλά όχι καλά κλεισμένο μέχρι να εξαχνωθεί τελείως ο ξηρός πάγος. (Περίπου 3-4 ώρες). στη συνέχεια κουμπώστε το καπάκι σφιχτά. Εάν το καπάκι φουσκώσει, εξαερώστε το καπάκι για να βγει το επιπλέον αέριο. Εάν ρουφάει, αυτό είναι καλό, καθώς οι κόκκοι μπορεί να απορροφήσουν μέρος του αέρα. Χωρίς οξυγόνο, δεν μπορούν να αναπτυχθούν ούτε σφάλματα ούτε βακτήρια. Αυτή η διαδικασία είναι καλή για σπόρους, δημητριακά, όσπρια, αλεύρι, γάλα σε σκόνη, ρύζι κ.λπ. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος αποθήκευσης τροφίμων για μελλοντικές ανάγκες.

Ο ξηρός πάγος θα διατηρήσει τα λουλούδια δροσερά και θα καθυστερήσει την ανθοφορία διατηρώντας τα φυτά εύκολα στους 34°F. Μην αφήνετε τον ξηρό πάγο να πλησιάσει πολύ και να παγώσει τα φυτά. Ο ξηρός πάγος θα προωθήσει επίσης την ανάπτυξη των φυτών και χρησιμοποιείται πλέον στη βιομηχανία μαριχουάνας.Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος αποθήκευσης τροφίμων για μελλοντικές ανάγκες.

Καλάθι αγορών